Quickklus ondersteunt organisatie paasvuur

NIEUW-RODEN – De buurtvereniging Poolswijk heeft de draad opgepakt voor een groot paasvuur. Vorig jaar heeft de gemeente Noordenveld aangegeven geen bijdrage te kunnen leveren aan de organisatie van het jaarlijks enorm grote paasvuur in Nieuw Roden.De gemeente zorgde met name voor aanvoer van snoeihout en afvoer van de asresten. Het bericht sloeg in als een donderslag bij heldere hemel bij de bewoners van de Poolswijk. Een groot deel van de bewoners uit Nieuw-Roden en Roden West (Roderveld en Vijfde Verloting) genoten jaarlijks van deze traditie. In deze regio hoort een paasvuur bij Pasen, even als het neutje schieten, eieren zoeken en het lopen met een haantje van deeg op een stokje.

Na de mededeling was er eerst verslagenheid, maar al snel zocht het organisatiecomité van de Poolswijk naar mogelijkheden om de traditie voort te zetten. Het persbericht in het najaar leverde spontaan al positieve reacties op van bijvoorbeeld klussenbedrijf Quick Klus, die aangaf, indien nodig, de organisatie te willen ondersteunen. Ook de Vereniging Voor Volksvermaken in Roden (een club die ook hecht aan tradities zoals het Neutje Schieten) werd benaderd om mee te denken in oplossingen. Vorige week vrijdag ging de kogel door de kerk. “We gaan er voor!!”, vertelde Anne Hut (een van de drijvende krachten binnen de buurtvereniging). ”Met hulp van de bevolking en de ondernemers in Nieuw-Roden en omgeving, zijn we er van overtuigd dat het gaat lukken”.

De ondernemers worden binnenkort benaderd voor een bijdrage in de kosten (o.a. voor het afvoeren van het restafval). De bevolking zal het zeker waarderen als het bedrijfsleven de organisatie financieel ondersteunt. De inwoners van de gemeente Noordenveld (maar ook daar buiten) kunnen hun takken en snoeihout afleveren op zaterdagmiddag tussen 13.00 uur en 16.00 uur van zaterdag 26 februari t/m 16 april. Als bewoners de takken en dergelijke afleveren bij het overlaadperron van de gemeente moet er per kilo betaald worden. Aan de Poolswijk kan het gratis afgeleverd worden. Dit moet de inwoners stimuleren om de takken naar de Poolswijk te brengen in plaats van naar het overlaadperron aan de Dwazziewegen.

“Om ons enigszins in de kosten tegemoet te komen zullen we de mensen wel vragen om een kleine vrijwillige bijdrage, maar dat is geheel vrijblijvend! We zijn blij als mensen de moeite willen nemen om ons te voorzien van takken” aldus Anne Hut. Als de bewoners met een redelijke partij snoeihout “in hun maag zitten” kan het ook buiten de openingstijden op de zaterdag om. Een telefoontje naar Anne Hut (06-15330814) en er kan een afspraak gemaakt worden. In verband met milieu eisen mogen er alleen takken en snoeihout afgeleverd worden. Coniferen (liefst zonder stobbe) kunnen natuurlijk ook maar geen geschilderd hout of spaanplaat. “Wij gaan er van uit dat iedereen, net als wij, hechten aan de traditie van een jaarlijks Paasvuur en dat de bewoners ons van heel veel takken en snoeihout zullen voorzien” zegt Anne Hut met een glimlach. Hij en zijn medebewoners aan de Poolswijk hebben er duidelijk zin in.

Bron: RoderJournaal

Op februari 20th, 2011, geplaatst in: Algemeen door